Op Webkruidenier.nl kunt u eenvoudig met Ideal betalen.
Jiaogulan thee in theezakjes (40 stuks) Volledige grootte weergeven

Jiaogulan thee in theezakjes (40 stuks)

Goede kwaliteit Jiaogulan thee verpakt in theezakjes. De smaak is lichtzoet.  (In één theezakje zit 2,5 gram thee. U kunt hier met gemak twee kopjes Jiaogulan-thee van zettten.)

Meer details

10,34 €

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Jiaogulan is een geneeskrachtige plant met vele medicinale eigenschappen. De werkzame stoffen zijn vergelijkbaar met die van Ginseng maar dan in viervoud aanwezig. Dit maakt Jiaogulan tot een wonderplant die de vitaliteit sterk bevordert. Niet voor niets dat Chinezen dit het kruid der onsterfelijkheid noemen!

Jiaogulan thee smaakt een beetje naar zoethout met een vleugje bitter.

 

Geschiedenis

Jiaogulan werd in oude Chinese teksten uit de Ming dynastie rond de 14e eeuw al beschreven als een medicinale plant (‘onsterfelijkheidskruid’) en werd vooral toegepast om bronchitis tegen te gaan. De geneeskrachtige plant is in de jaren 70 herontdekt in Japan en Europa en na vele wetenschappelijke onderzoeken is uitgewezen dat het label wonderplant terecht is.

 

Actieve stoffen

De gehele Jiaogulan plant bevat 82 saponinen (voornamelijk gypenosiden) waar Ginseng slechts 28 vergelijkbare saponinen (ginsenosiden) bevat. Verder zijn in Jiaogulan verschillende polysacchariden, flavoninen, aminozuren, vitaminen, mineralen en spoorelementen aanwezig.

 

Werking

Verhoogt de activiteit, kracht en het uithoudingsvermogen. Ontgift en reinigt het lichaam. Maakt zenuwachtige mensen rustig en geeft rustige mensen energie. Ondersteunt het in slaap vallen. Heeft een tumorremmende werking en gaat vrije radicalen tegen. Verbetert de hartfunctie. Werkt sterk adaptogeen. Versterkt het immuunsysteem. Jiaogulan kan weerstandverhogend werken. Verlaagt het cholesterol gehalte en versterkt de longfunctie. Verder is Jiaogulan goed in te zetten tegen leveraandoeningen, bronchitis en diabetes. Jiaogulan gaat ook verschijnselen van ouderdom tegen.

 

Synoniemen

Onsterfelijkheidskruid, Amachazuru (in Japan), Gynostemma pentaphyllum (Botanische naam), Xianco (in China), Dungkulcha (in Korea), Five leave Ginseng (in Thailand).