Op Webkruidenier.nl kunt u eenvoudig met Ideal betalen.
Alsem / absint (100 gram) Volledige grootte weergeven

Alsem / absint (100 gram)

Bitter kruid met geneeskrachtige effecten, maar met gebruiksaanwijzing. Vooral bekend van de gelijknamige alcoholische drank. Versterkt het hart, verdrijft wormen, stimuleert de doorbloeding, werkt opwekkend & bevordert de spijsvertering. Helpt ook tegen winderigheid.

Meer details

1,95 €

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Geschiedenis

Absintalsem (Absint) van de Alsemfamilie (ook wel Bijvoet) was al bij de Egyptenaren (1600 v. Chr) bekend als bijzonder medicinaal kruid en werd gebruikt door de oude Grieken en later door vele kunstenaars zoals Vincent van Gogh. Absint is bij ons vooral bekend als de gelijknamige alcoholhoudende drank met licht hallucinerende bijwerkingen maar het blad en de extracten zijn ook heel goed medicinaal te gebruiken.

 

Actieve stoffen

Bitterstoffen, looistoffen en etherische oliën zoals thujon, thujol en fellandreen.

 

Werking

Heeft een reinigende en uitdrijvende werking. De plant is goed te gebruiken tegen wormen, werkt opwekkend, aansterkend, bevordert de menstruatie en de spijsvertering. Alsem stimuleert de spijvertering en bevordert een betere doorbloeding van organen. Alsem thee zou ook helpen tegen een kater. Pijnverzachtende, ontspannende werking, goed te gebruiken tegen infecties. Bevordert spijsvertering en maag- en galfuncties.

 

Waarschuwing

Dit bittere kruid heeft wel een gebruiksaanwijzing vanwege de licht toxische, bedwelmende effecten en kan bij overmatig gebruik gevaarlijk zijn in het verkeer.

 

Synoniemen

Absinth, Absint, Absinthe, Bijvoet, Alsem, Alsen, Alsene, Alsine, Weermoet, Wermoed, Wormte, Wormwood, Els, Jeils, Olsen, Witte alsem, Botterknoppen, Ruigblad.